Danie obiadowe, bardzo dobre i szybkie w wykonaniu, możesz podawać z ryżem lub makaronem.
Na patelni rozgrzać olej i połowę masła , położyć kawałki mięsa i obsmażać aż będą lekko brązowe z obu stron około 3 minut. Zdjąć je z patelni i odłożyć na talerz. Dodać na patelnię pozostałe masło czekać aż się roztopi. Smażyć pokrojoną w talarki cebulę, mieszając tak długo aż cebula lekko zmięknie i wtedy dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć tak długo aż woda z grzybów wyparuje.
Mięso doprawić solą i pieprzem i położyć na patelnię. Zalać śmietaną dodać gałkę muszkatołową, zmniejszyć temperaturę smażenia. Smażyć kilka minut, na koniec dodać posiekaną pietruszkę, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Ja zawsze sprawdzam na koniec smak czy jest dobrze doprawione.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.