Bardzo smaczne danie, polecam. 

tajskie

Na patelni rozgrzać oleje, wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę. Smażyć aż cebulka zmięknie. Następnie dodać posiekany czosnek, kminek, pokrojoną w słupki pierś z kurczaka, oczyszczone grzybki,  marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki. Dodać paprykę słodką, chili, sól, pieprz. Wymieszać i smażyć aż mięso straci kolor surowizny.

tajskie

Wlać wywar i mleczko kokosowe, gotować 5 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku w razie potrzeby. Jeśli chcecie może być pikantne, ale u mnie było łagodne.  Dodać groszek cukrowy, oczyszczoną i przekrojoną na pół fasolkę, paprykę pokrojoną w słupki. Gotować 2 minuty. Warzywa muszą być chrupiące,

Podawać z ryżem lub makaronem, pyszne.

Życzę smacznego