Przepyszne naleśniczki, nikt nie pozna smaku szpinaku. Smakują inaczej jak zwykłe, ale są pyszne. Ja zrobiłam z mąki razowej, ale można zrobić z pszennej. To już zależy od Was.

Naleśnik

Ciasto – szpinak, mleczko kokosowe, mąkę,masło, szczyptę soli,jajka wrzuć do wysokiego naczynia. Zmiksować na gładką masę, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.

Na patelni rozgrzać olej i porcjami smażyć naleśniki.

Thermomix – do naczynia miksującego dodać szpinak,  mleczko kokosowe, mleko, mąkę, jajka, masło, sól, zmiksować  obroty od 1 do 10 i przytrzymać 10 sek

– dodać wiórki wymieszać obroty 3, czas 4 sek

Szpinakowe naleśniki

Nadzienie – serek wymieszać z cukrem, wiórkami i śmietaną. Dosłodzić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć twarożek, obsypać ziarenkami granata, zawinąć. Posypać cukrem pudrem

Podawać ciepłe. Są rewelacyjne, nawet ktoś kto nie lubi szpinaku będzie zadowolony.

Polecam gorąco.