Pierwszy raz użyłam koper włoski czyli fenkuł włoski. Smak inny, ale ciekawy. Nawet mój mąż który nie jest wielkim fanem nowości był zadowolony. Powiedział – mm dobre 🙂
Pierś kurzą pokroić na słupki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurczaka. Smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać obrane i przekrojone na pół szalotki i pieczarki przekrojone na pół. Smażyć ponownie około 1 minuty. Zamieszać
Wlać wywar, dodać bulwę kopru włoskiego pokrojoną na cienkie paski. Dodać połowę koperku naciowego, posiekanego. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10 minut.
Gdyby było zbyt mało płynu dolać wodę, ale pamiętajcie że jeszcze będzie śmietana 🙂 W śmietanie rozmieszać mąkę i wlać wszystko do gotującego się sosu. Zagotować. Obsypać pozostałym koperkiem.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.