Taki obiad jest idealny dla tych co nie  mają zbyt dużo czasu.

szybki obiad

Ziemniaki wyszorować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Jak są większe ziemniaki to przekroić na pół po ugotowaniu.

W tym samym czasie ugotować marchewki i fasolkę. Mogą być inne ulubione warzywa.  Po ugotowaniu odcedzić

ziemniaki z patelni

W miedzy czasie przygotować boczek z cebulką. Patelnię rozgrzać i wrzucić pokrojony w drobną kostkę boczek. Smażyć aż boczek się usmaży i stanie się chrupiący. Dodać cebulkę pokrojoną w piórka i smażyć, mieszając aż zmięknie. Zdjąć z patelni cebulę i boczek. Na tej samej patelni obsmażyć ziemniaki na złoty kolor. Dodać obsmażoną cebulkę z boczkiem i warzywa. Chwilę jeszcze smażyć i podawać.

Można podać dodatkowo z sadzonym jajkiem.

Wersja wegetariańska –  proszę ominąć boczek. Też będzie pyszne. Ja lubię nawet same takie ziemniaki.

Smacznego