Polecam tą tartę jest pyszna
Wykonanie ciasta kruchego -wszystkie składniki ciasta zagnieść rękoma. Dodać tyle wody żeby uzyskać gładką masę. Ciasto schłodzić w lodówce 0,5 godziny.
Wyłożyć ciasto do formy o średnicy 20 cm. Obłożyć ciastem również boki formy. Nakłuć widelcem spód ciasta. Na dno wsypać fasolkę, żeby ciasto nie mogło wyrosnąć. . Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 10 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i zdjąć fasolkę. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
Wykonanie nadzienia – łososia porozrywać na mniejsze kawałki, położyć na ciasto, przekroić pomidorki na pół i dodać do łososia.
Jajka ubić dodać śmietanę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie wymieszać.
Wlać masę jajeczną na łososia.
Ja piekłam w kombiwarze.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C, 35-40 minut. Masa jest upieczona gdy naciśniecie na środku poczujecie konsystencję gęstej galaretki.
Smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.