Zrobiłam to danie dzisiaj, bardzo lubię owoce morza. Jeśli nie lubicie to można dodać drobno pokrojone mięsko kurczaka lub indyka. Jest pycha.
Przygotować w miseczce sos, mleko kokosowe wymieszać z pastą curry. Drobno pokroić dwie czerwone papryki pepperoni, świeżą kolendrę. Dodać sok z cytryny, sól, świeżo mielony pieprz, niecałe pół łyżeczki suszonej chilli, ale możesz to ominąć. Danie jest ostre.
Rozgrzać wok z małą ilością oleju dodać pokrojoną drobno dymkę i odmrożone krewetki, smażyć 2 minutki ciągle mieszając.
Dodać sos i gotować kilka minut, do zredukowania nadmiaru płynu, Doprawić solą.
Dodać drugą łyżkę kolendry, wymieszać i gotowe.
Podawać z makaronem lub ryżem, posypać potartym parmezanem. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.