Takie bułeczki możecie przygotować rano zanim cała rodzinka wstanie. Wystarczy tylko ugnieść ciasto i wstawić bułeczki do piekarnika.
Wykonanie Thermomix
- pokruszyć drożdże, wlać letnią wodę, dodać sól. Ustawić na naczynie zamknięte, interwał, cza 15 s.
- dodać mąkę , miód, naczynie zamknięte, interwał, czas 2 minuty.
- wyjąć ciasto z thermomixu
- nie trzeba czekać aż wyrośnie ciasto
Uformować bułki, posmarować rozmąconym jajkiem.
Wstawić bułki do zimnego piekarnika i piec 200C piec 30 – 35 minut.
Gotowe, zrobiłam je w 35 minut. Są pyszne.
Marek W
15 kwietnia, 2014 o 10:04
A co się stało z miodem ?
kuchcik8
15 kwietnia, 2014 o 10:13
Przepraszam, oczywiście dodać razem z mąką i solą , dobrze wyrobić ciasto. Jeżeli miód nie jest płynny lekko go roztopić i dodać letni. Teraz nie mogę poprawić , zrobię to póżniej. Dziękuje za przypomnienie, pozdrawiam
Anonim
7 maja, 2020 o 17:17
Przecież pisze co z miodem
Ewel
7 stycznia, 2017 o 20:25
Witam. A to drugie mieszanie z mąka to 2 minuty ale zwykle czy też interwal? Jeżeli zwykle to jaka prędkość?
Maria Gorlik
7 stycznia, 2017 o 20:31
Już tylko rękoma ugniść. Dosłownie chwileczkę, tyle żeby napowietrzyć ciasto. Pozdrawiam i czekam na opinię.
Ewelajna
7 stycznia, 2017 o 22:00
Chyba zrobiłam coś nie tak. Zapomniałam ze piekarnik ma być zimny i przypiekly mi się spody a w środku niedopieczone. Po drugie urok gazowego piekarnika. No i nie poczekalam na podpowiedź i dałam te dwie minuty na interwal i aż mi się wyłączył sam, na szczęście działa. Następnym razem będe wiedzieć że ręcznie i nie rozgrzewac i może wyżej trochę 🙂
BTW przepis bardzo fajny i szybki
Dziękuje
Maria Gorlik
7 stycznia, 2017 o 23:29
Ja czasami nawet drugi raz nie ugniatam i też są dobre. One muszą być włożone do zimnego, ponieważ wtedy mają czas i powoli rosnąć i się piec. Pozdrawiam serdecznie
Zanka
28 lipca, 2017 o 22:37
Czy przy pierwszym mieszaniu ma być 15 s interwały czy 15 s na obrotach 3?i czy mipd dajemy do maki czy do drożdży??będę wdzięczna za odp;)
Maria Gorlik
28 lipca, 2017 o 23:51
Już odpisuje, zmieniałam opis. Teraz mam nadzieję że jest w prostszy sposób opisany. Pozdrawiam serdecznie.
Wiwi
7 października, 2018 o 16:19
Bułeczki wyszły piękne i smaczne. Drożdże, wodę i sól mieszałam 20 sekund na poz. 5. Następnym razem nasypię więcej soli. Przepis jest świetny. Prosty, szybki a efekt rewelacyjny:) Pozdrawiam 🙂
Maria Gorlik
7 października, 2018 o 17:22
Super, dziękuje za komentarz. Zawsze mi miło jak Wam smakuje. Pozdrawiam serdecznie
Ola
23 stycznia, 2019 o 11:40
Właśnie robiłam na sniadanie, wyszly pyyyszneee!
Maria Gorlik
23 stycznia, 2019 o 11:42
Cieszę się bardzo. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.
Ania
3 kwietnia, 2019 o 20:42
Witam 🙂 mam zapytanie – ile tak około wychodzi bułeczek?
Maria Gorlik
3 kwietnia, 2019 o 21:43
Ale mnie zatkało:):) robiłam już je tak dawno. wydaje mi się że zmieściły się na jednej blaszce. Blaszka tak oryginalna na szerokość i długość piekarnika. Zrobię je ponownie, żeby dopisać ile wyszło bułeczek. Ze zdjęcia wnioskuję że 12 🙂 Pozdrawiam
Ania
9 kwietnia, 2019 o 11:13
Dla mnie przepis super – bo szybki i z efektem wow. Bułeczki wyszły ładnie wyrośnięte, rumiane. Piekłam bez termoobiegu na grzaniu góra -dół przez 35 minut. W środku dopieczone jak trzeba, skórka chrupiąca. Rzeczywiście przydałoby się więcej soli – ale to nie kłopot przy następnym razie. Aha – 1 szklankę mąki pszennej typ 450 zamieniłam na pszenną pełnoziarnistą i się wszystko udało.
Maria Gorlik
10 kwietnia, 2019 o 19:09
Dziękuje, cieszę się że smakowały. Pozdrawiam serdecznie
Kasia
25 kwietnia, 2019 o 08:35
Przepis mi się podoba ale nie mogę dac mąki pszennej jaką byś doradzila? Orkiszową czy może kukurydzianą?
Maria Gorlik
25 kwietnia, 2019 o 12:19
Spróbuj z kukurydzaną, ale ja nie robiłam. Orkiszową to myślę że musiałabyś czekać aż wyrośnie. Pozdrawiam i powodzenia
Oliwia
5 sierpnia, 2019 o 13:10
Robiłam pare razy z suszonych droższy bo tylko takie miałam w kuchni i tez wyszły pyszne 🙂
Maria Gorlik
5 sierpnia, 2019 o 20:32
To mnie cieszy, dziękuje. Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna
8 stycznia, 2020 o 00:12
Bułeczki pyszne. Dziękuje za przepis 😊
Maria Gorlik
8 stycznia, 2020 o 20:45
Pozdrawiam serdecznie
Katarzyna
8 stycznia, 2020 o 00:12
Bułeczki pyszne i faktycznie blyslawiczne w wykonaniu. Dziękuje za przepis 😊
Maria Gorlik
8 stycznia, 2020 o 20:44
Cieszę się bardzo że smakowały. Pozdrawiam serdecznie
Ewa
21 stycznia, 2020 o 20:06
Jeżeli wyszło mi ciasto bardzo klejące….trzeba dodać mąkę?
Maria Gorlik
22 stycznia, 2020 o 00:13
Jeśli tak było to tak, ale nie dużo. Pozdrawiam. Czasami zależy to od mąki .
Małgorzata
7 lutego, 2020 o 05:56
Witam.Właśnie robię te bułeczki a mieszałam na obrotach interwał.Ciasto wyszło lekkie ale bardzo ładnie formowały się bułki.Piekę teraz w kombiwarze i aż miło patrzeć jak rosną.Jak się upieką dam znać jak wyszły i jak smakują.Pozdrawiam i dzięki za szybki przepis
Maria Gorlik
7 lutego, 2020 o 18:10
😳😁
Małgorzata
7 lutego, 2020 o 06:14
Już jem gorącą bułkę i nic nie będę pisać tylko PYCHOTKA-dzięki za przepis.Pozdrawiam
Maria Gorlik
7 lutego, 2020 o 18:11
Dziękuje za komentarz i pozdrawiam
Małgorzata
8 lutego, 2020 o 01:29
Witam Marysiu.Zaczynam robić następne bułeczki bo nie mogę się oprzeć przed zjedzeniem chrupiących ciepłych tych bułeczek.Są najlepsze ze wszystkich które robiłam.Polecam wszystkim.Pozdrawiam i dobranoc
Patrycja
23 marca, 2020 o 21:13
Czy można podać inną mąkę? Np. Owsiano-pszenną?
Maria Gorlik
24 marca, 2020 o 14:28
Myślę że tak, ale nie jestem na 100% pewna. pozdrawiam sedecznie.
Ola
8 maja, 2020 o 12:04
Potrzebowalam szybkiego przepisu na buleczki na sniadanie, to byl pierwszy przepis ktory mi wyskoczyl. Prosty, szybki… bulki wyszly z pieca o 10… juz nie ma! Przepyszne!
Ja nastepnym razem dam mniej miodu i wiecej soli… i zrobie podwojna porcje ❤️
Rewelacja!
Dziekuje za podzielenie sie tym przepisem 🙂
Maria Gorlik
9 maja, 2020 o 09:01
Bardzo mnie to cieszy. Pozdrawiam serdecznie
syla
24 czerwca, 2020 o 19:40
czy na drugi dzien sa miekkie
Maria Gorlik
24 czerwca, 2020 o 22:46
Tak dawno je robiłam, że nie pamiętam. Myślę jednak że najlepsze są tego samego dnia. Pozdrawiam serdecznie
Highlander
29 sierpnia, 2020 o 07:36
Super przepis, dzięki, bułki są pyszne!
Trochę go zmodyfikowałem, bo interwał na początku rozwala drożdże po ściankach naczynia.
1. Letnia woda, drożdże (suszone 10g bo nie mam świeżych), sól, miód -> 20s obroty 2,5 lub 3.
2. Mąka -> interwał 2min.
Benia
30 sierpnia, 2020 o 08:35
Świetne ,szybkie bułeczki ,takiego Szybkiego
przepisu Szukałam ,dziękuje ,że są osoby tak pomocne i serdeczne ,które chętnie dzielą się swoimi przepisami ,pozdrawiam serdecznie
Maria Gorlik
31 sierpnia, 2020 o 21:33
Dziękuję za tak miły komentarz. Pozdrawiam
Dorka
6 grudnia, 2020 o 19:53
Właśnie robię bułeczki. Ciasto wyszło lejące więc dodałam maki, duuuzo. Wyrabiałam 2x po 2 minuty interwał. Pieką się teraz i widzę ze rosną. Jak dla mnie to ten przepis się nie zgadza. Albo za mało mąki albo za dużo wody. Zobaczymy jak smakują
Kasia
11 grudnia, 2020 o 19:03
Do przepisu nic dodać nic ująć. Właśnie zajadam. Przepyszne i szybko się robi. Ja na jajeczko posypałam płatki owsiane. Proporcje ok. Polecam
Maria Gorlik
11 grudnia, 2020 o 20:21
Super, miód na moje serce. Dziękuje
Agnieszka
2 maja, 2021 o 22:33
Bułki wyszły przepyszne. Ja zrobiłam je z mąki orkiszowej odm. Oberkulmer Rotkorn typ. 650. Dodałam już na tortownicy trochę mąki bo ciasto było trochę za rzadkie ale przy orkiszu tak już jest. Nie czekałam aż wyrosną. Wyszły mięciutkie – dzieciaki zajadały ze smakiem, rodzice też😀
Maria Gorlik
4 maja, 2021 o 14:35
Super, życzę miłego dnia.
Gosia
5 czerwca, 2021 o 09:06
Właśnie korzystam z przepisu. Ile czasu ma trwać samo pieczenie? Rozumiem że 35 minut wraz z nagrzewaniem piekarnika?
Maria Gorlik
5 czerwca, 2021 o 22:38
Tak, ale sama będziesz wiedziała że są gotowe. Nabiorą koloru i urosną. Pozdrawiam
Gosia
5 czerwca, 2021 o 09:08
Ile czasu ma trwa samo pieczenie?
Maria Gorlik
5 czerwca, 2021 o 22:38
Już odpisałam. Pozdrawiam
Gosia
13 czerwca, 2021 o 09:51
Dziękuję za odpowiedź. Komentarze dodają się z opóźnieniem dlatego napisałam dwukrotnie..
Mi czas pieczenia wyszedł 10 minut i tyle samo piekarnik się nagrzewał.
Bułeczki wyszły pyszne!
Pozdrawiam 🙂
Maria Gorlik
14 czerwca, 2021 o 11:41
Pozdrawiam serdecznie i cieszę się że wyszły bułeczki.
Justyna Pawlus
7 lutego, 2022 o 08:12
Bułeczki pyszne. Dzisiaj robię ponownie. Polecam