Bardzo dobrze smakuje, mogę bez obawy Wam to polecić. Zabrałam sobie do pracy na lunch, nawet zimne smakowało. Zdjęcie nie porywa, ale obiecuję wstawie nowe. Nie miałam czasu, goście głodni czekali 🙂

tortilla

Przygotowanie mięsa – mięso pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i obsypać gotową przyprawą do gyrosa. Odstawić na chwilkę. Dokładnie wymieszać mięso w przyprawach.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wtedy dolać odrobinę wody. Tyle żeby dno patelni było przykryte. Gotować tak aż mięso będzie gotowe do jedzenia. Ja gotowałam trochę więcej jak dwie minuty.

tortilla

Przygotowanie sałatki – kapustę pokroić drobno i wrzucić do miski. Dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone ogórki, cebulę pokrojoną w piórka. Paprykę oczyścić z błonek i pestek, następnie pokroić w paseczki. Wszystko razem wymieszać, delikatnie posolić. Dodać łyżkę majonezu i ketchupu i przyprawę gyros. Wymieszać dokładnie.

Tortillę podgrzać na patelni lub w mikrofali, położyć sałatkę, kilka kawałków mięsa ( powinno być ciepłe) . Polać sosem, nie za dużo ponieważ już trochę dodaliśmy do sałatki.  Zawinąć i natychmiast podawać.

Bardzo dobre, polecam