Polecam bardzo ciasto pycha. Ja która nie lubię ciast z kakao zajadałam się bez opamiętania 🙂 Szczerze polecam.

Wykonanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki oprócz rodzynek, orzechów i jabłek.  Za pomocą miksera zmiksować ciasto na gładką masę. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć sok, odsączone jabłka dodać do ciasta. Następnie dodać rodzynki i orzechy, wymieszać dokładnie.

Pieczenie – Nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 50 minut.

Przygotowanie kremu– masło utrzeć na gładką masę, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Ponownie dokładnie utrzeć. Następnie dodawać po łyżce śmietany, nie przerywając ucierania. Dokładnie utrzeć krem na gładką masę.

Upieczone i zimne ciasto przekroić na pół. Na spodnią warstwę rozłożyć krem, następnie położyć wierzchnią warstwę ciasta.

Na garnuszku z gotującą wodą położyć miseczkę. Dodać śmietanę i pokruszoną czekoladę, mieszać co chwilkę. Jak czekolada się rozpuści, rozlać ją na górze ciasta. Wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin.

Życzę smacznego