Sałatka idealna do grilla lub na inne okazje. Zachwyciła wszystkich. Polecam
Wykonanie – młode ziemniaki ugotować, ostudzić. Następnie pokroić na ćwiartki. Odłamać stwardniałe końcówki szparag. Pozostałe szparagi umyć i pokroić w skośne kawałki . Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego, następnie wrzucić szparagi, skropić sokiem z cytryny. Lekko posolić. Smażyć mieszając co chwilkę około 1-2 minuty. Szparagi nadal muszą być lekko twardawe. Zdjąć z patelni przestudzić.
Przygotowanie sosu – majonez wymieszać z musztardą i część rozsmarować na dnie płaskiego naczynia.
Ogórki małosolne pokroić w plastry, rzodkiewki również. Kawałki ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, następnie ogórki małosolne i rzodkiewki. Teraz kolej na szparagi. Zostawić trochę ogórków, rzodkiewek i szparag do dekoracji.
Za pomocą łyżki rozlać pozostały sos, obrzucić całość posiekanym koperkiem. Na górze rozłożyć pozostałe warzywa.
Sałaka jest cudna, polecam
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.