Sałatka idealna do grilla lub na inne okazje. Zachwyciła wszystkich. Polecam

Wykonanie – młode ziemniaki ugotować, ostudzić. Następnie pokroić na ćwiartki. Odłamać stwardniałe końcówki szparag. Pozostałe szparagi umyć i pokroić w skośne kawałki . Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego, następnie wrzucić szparagi, skropić sokiem z cytryny. Lekko posolić.  Smażyć mieszając co chwilkę około 1-2 minuty. Szparagi nadal muszą być lekko twardawe. Zdjąć z patelni przestudzić.

Przygotowanie sosu – majonez wymieszać z musztardą i część rozsmarować na dnie płaskiego naczynia.

Ogórki małosolne pokroić w plastry, rzodkiewki również. Kawałki ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, następnie ogórki małosolne i rzodkiewki. Teraz kolej na szparagi. Zostawić trochę ogórków, rzodkiewek i szparag do dekoracji.

Za pomocą łyżki rozlać pozostały sos, obrzucić całość posiekanym koperkiem. Na górze rozłożyć pozostałe warzywa.

Sałaka jest cudna, polecam