Pyszny obiad z tego wyszedł, czułam się jak w Manekinie. Z tą różnicą, że sama musiałam wszystko zrobić 🙂 ja to lubię, a jeszcze jak smakuje to już super.

naleśnik jak z manekina

Przepis na naleśniki znajdziecie tutaj naleśniki wytrawne

Nadzienie –  na patelni z odrobiną oleju obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone w kostkę i chilli. Smażyć, co jakiś czas mieszając chwilkę.

naleśniki z mięsem mielonym

Wlać sos ajwar lub dowolny sos pomidorowy. Zagotować i doprawić do smaku. Jeśli będzie za gęste podlać lekko wodą, ale nie za dużo.

Na koniec wrzucić pokruszoną mozzarellę i potarty ser. Podgrzewać, aż sery się rozpuszczą.

Nadzienie położyć na naleśniku, zawinąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec około 10 minut. Jak dotkniesz naleśnika powinnien być lekko podpieczony.

Podawać można z dowolną sałatą i polane sosem np czosnkowym. To już wtedy będzie” miód malina” 😉

Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj   sos czosnkowy