Pierwszy raz kupiłam tą rybę. Ładne białe mięsko, bez ości. Dla mnie to wielki plus.

ryba griullowana

Przygotowanie ryby – jak macie rybę ze skórą to skórę usunąć. Skropić rybę cytryną, doprawić solą i czarnym pieprzem. Skropić rybę oliwą z oliwek i obsypać natką pietruszki.

Przygotowanie salsy – miąższ z awokado wydrążyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę, pomidorki pokroić drobno. Natkę pietruszki posiekać. wlać sok z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem.  Odstawić na kilka minut.

Rozgrzać girl–  położyć rybę na gorący gril. Smażyć z każdej strony 2-3 minuty lub aż ryba będzie przesmażona. To zależy od grubości ryby. Grubsze kawałki trzeba smażyć dłużej.

Podawać rybkę na salsie z dodatkiem warzyw ugotowanych na parze.

Moja propozycja na dietetyczny obiad. 

Smacznego