Fajny obiadek, polecam.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulkę i smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso mielone i posiekany czosnek. Smażyć do momentu aż mięso się lekko przypiecze. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, wymieszać. Dodać tymianek, pomidory z puszki, przecier pomidorowy, wodę, marchew pokrojoną drobno i gotować 5 minut. Odcedzić fasolkę i kukurydzę, następnie dodać do mięsa. Wymieszać,
Makaron ugotować al dente, odcedzić. Na dnie żaroodpornego naczynia rozłożyć połowę makaronu. Na to mięso z sosem i warzywami, obsypać połową sera. Ponownie rozłożyć makaron i obsypać serem
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 10 minut.
Gotowe, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.