Polecam tą zapiekankę, prosta w wykonaniu i smaczna

Ziemniaki obrać , pokroić w plastry , gotować tak długo żeby były nie do końca ugotowane.

Odcedzić ziemniaki, połowę ziemniaków położyć na dno naczynia.

Sprawdzić czy są wystarczająco słone,dosolić. Posypać tymiankiem.

Polędwicę pokroić w cienkie paski, przyprawić.

polędwica

Patelnię rozgrzać z małą ilością oleju, jak będzie już gorąca położyć polędwiczki.

 

Smażyć je około 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i poukładać na ziemniakach.

Na patelnię wrzucić serki topione, wlać trochę wody.  Zmniejszyć gaz i podgrzewać do momentu roztopienia serków.

Jak już serki się roztopią polać nimi mięso.

Brokuł ugotować w osolonej wodzie na lekko twardo, poukładać między mięsem.

Ponownie rozłożyć ziemniaki, posypać tymiankiem i potartym serem.

Piec zapiekankę w nagrzanym piekarniku do 200 C, przez 15 minut.

zapiekanka

Smacznego