To jest jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Polecam bardzo jest pyszne.
Przygotowanie grzybów – grzyby umyć i pokroić w plasterki, Cebulę obrać i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć aż cebulka lekko zmieni kolor. Następnie dodać grzyby i smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę i podgrzewać aż nadmiar płynu wyparuje. Wsypać posiekany koperek, wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić.
Przygotowanie piersi kurzych – piersi kurze przekroić na pół wzdłuż, doprawić do solą, pieprzem i papryką słodką.
Wykonanie – ciasto francuskie rozwinąć. Na środku wzdłuż rozłożyć plasterki sera – od góry do dołu. Na ser rozłożyć pieczarki i na to kawałki kurczaka.Z obydwu stron naciąć boki ukośnie tworząc choineczkę. nacięcia zrobić w odstępach 2 cm. Zawijać od góry, na przemian raz z jednej raz z drugiej strony.
Po zawinięciu ciasta posmarować u góry ubitym lekko jajkiem i obsypać dowolnymi ziołami.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Musi się rolada z góry zarumienić.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.