Przepyszny sposób podania ziemniaków. Idealne do pieczeni lu kurczaka.
Ziemniaki obrać i ugotować na pół-twardo w osolonej wodzie. Odcedzić i lekko przestudzić.
Pieczarki umyć i pokroić, rozgrzać patelnię z olejem. Obsmażyć pieczarki,przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Smażyć tak długo aż woda z pieczarek wyparuje.
Włożyć grzyby na dnie żaroodpornego naczynia.
Ziemniaki pokroić w plasterki i rozłożyć na grzybach. Na górze rozłożyć pokrojone na plasterki masło.
Posypać suszonym tymiankiem.
Piec w mocno nagrzanym piekarniku do 220 C i piec 30-40 minut, aż ziemniaki będą pięknie zarumienione i chrupkie.
Z naszym schabowym to będzie pycha.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.