Mam ten przepis od babki dla której pracuje. Zapach był tak super, że nie wytrzymałam musiała mnie poczęstować. Bardzo dobre, jeśli lubicie curry to zachęcam do wypróbowania.
Kolendrę umyć, osuszyć i posiekać bardzo drobno. Czosnek przecinać przez praskę. Do miski wrzucić mielone mięso z indyka, dodać kolendrę, czosnek, 1 łyżkę sosu rybnego. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Uformować małe klopsy.
W garnku smażyć pastę curry z odrobiną wody około 2 minut. Następnie wlać wywar drobiowy, mleczko kokosowe, sok i skórkę z limonek i pozostały sos rybny. Zagotować, dodać klopsy. Zmniejszy gaz i gotować 5 minut.
Dodać fasolkę i gotować następne 3 minuty. Na konie dodać groszek w strączkach i gotować już tylko 2 minuty.
Makaron ugotować jak pisze na opakowaniu. Odcedzić i dodać do zupy, wymieszać. Udekorować zupę posiekaną kolendrą.
Bardzo dobra zupka polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.