Lato to cudowny czas, tyle świeżych warzyw i owoców. Kolorowo i smacznie. Uwielbiam wspominać ten czas gdy mogłam wyskoczyć do mojego ogródka i gotować z moich warzyw.

zupa z fasoli szparagowej

Do garnka wlać wodę i dodać pokrojone w duże kawałki piersi kurze, doprawić do smaku solą. Jak się zagotuje usunąć  szumy. Dodać obrane i pokrojone w plasterki marchewki, drobno pokrojony seler, por, korzeń pietruszki, Fasolę oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki, ziemniaki w małą kostkę. Świeży koperek związać nitką i odciąć górną część, odłożyć na później. Łodyżki koperku związane nitką dodać do zupy, po ugotowaniu wyrzucić.

warzywa

Jeżeli chcecie możecie dodać łyżeczkę vegety dla smaku i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Gotować na małym gazie tak długo aż warzywa i mięso będą miękkie.

zupa fasolowa

Posiekać koperek, część dodać do zupy, a resztę posypać u góry dekoracji.

fasola w zupie

Można zabielić zupę śmietaną, to oczywiście zależy od gustu.

Smacznego