Zupa gulaszowa jest zupą bardzo pożywna, nie trzeba nic więcej robić i nawet największy głodomor będzie najedzony.
Na patelni z odrobinką oleju smażyć drobno pokrojony boczek tak długo, aż się lekko spiecze wtedy dodać drobno pokrojone cebule. Smażyć, aż cebulka się lekko zarumieni.
Do garnka wlać wodę dodać pokrojone w kostkę mięso, sól i doprowadzić do wrzenia, zdjąć szumy i dodać całą zawartość z patelni oraz kminek, papryki, czosnek i grzybki suszone, zmniejszyć ogień i gotować godzinę, może trochę dłużej, mięso musi być prawie miękkie. Podczas gotowanie woda może wyparować, wtedy trzeba dolać wody.
Pokroić drobno marchewki, pietruszkę, seler i ziemniaki następnie dodać do zupy razem z wszystkimi pozostałymi składnikami. Gotować tak długo, aż mięso i warzywa będzie miękkie. Doprawić do smaku według uznania , jeśli nie lubicie ostrej omińcie suszoną chilli 🙂
Gotowałam zupę w szybkowarze, to jest cudowny garnek. Od momentu jak wytworzyło się ciśnienie gotowałam zupę 20 minut i mięso rozpływało się w ustach.
Pyszna zupka, my ją bardzo lubimy.
na gazie
8 stycznia, 2015 o 00:00
moja ulubiona zupka 🙂 nie dodawałam nigdy fasoli – fajny pomył
kuchcik8
8 stycznia, 2015 o 00:15
Dziękuję, to jest naprawdę pyszna zupka. Pozdrawiam