Pyszna zupka, smakiem przypomina gołąbki.
Cebulę pokroić na drobno, do garnka wlać łyżkę oleju i obsmażyć cebulę, cebula musi tylko zmięknąć. Dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż lekko zbrązowieje. Wlać wywar, wodę, dodać pokrojoną drobno kapustę,potartą marchew i korzeń pietruszki, kawałek, selera, grzyby suszone, paprykę słodką i ostrą , majeranek, przecier pomidorowy i doprawić do smaku. Gotować około 20 minut
Teraz już tylko ziemniaki pokrojone drobno i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Można dodać śmietanę, ale nie jest to konieczne. Zupa treściwa i smaczna, długo nie będziemy czuli się głodni. Ja mam tą zupkę na dwa dni, jak mi zostaje wlewam do plastikowych pojemniczków i zamrażam, będę miała na lunch w pracy.
Bardzo dobra zupka , polecam
Gdyby zupka była trochę za gęsta to dolać więcej wody i doprawić do smaku.
lena
7 marca, 2015 o 21:17
Oryginalna i ciekawa 🙂
kuchcik8
7 marca, 2015 o 21:18
Dziękuję, była dzisiaj na obiad. Jest pyszna.Pozdrawiam