Zawsze robię zupy na jakimś mięsku, ale dzisiaj nic nie przygotowałam wcześniej, więc musiałam zrobić z tego co mam.

Zupa wyszła pyszna, mój mąż powiedział, że chyba bardziej czuć warzywa ponieważ jak jest mięso to czuć bardzo mięsem 🙂 Zdziwiło mnie to bo zawsze lubił z mięsem 🙂 obawiałam się, że nie będzie zadowolony, a tu niespodzianka 🙂

zupa kalafiorowa

To jest pomysł na bardzo szybki obiad i smaczny oczywiście. Do garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową.  Jeśli macie bulion to już nie dodawać kostki rosołowej. Kalafiora pokroić na mniejsze kawałki, kalarepę obrać i pokroić w małą kostkę, marchewki obrać i pokroić w plasterki, wszystkie warzywa dodać do bulionu. Połowę pęczka pietruszki związać gumkę i wrzucić do zupy, doprawić solą i pieprzem. Gotować 10- minut na małym ogniu.

zupa warzywna bez mięsa

Jak warzywa są już prawie miękkie dodać makaron i gotować, aż wszystko zmięknie. Wyjąć natkę pietruszki i wyrzucić. Serek rozmieszać z małą ilością gorącej zupy, musi się rozpuścić i wlać do zupy. pozostałą natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy. Już nie gotować.

zupa warzywna

Smacznego