Uwielbiam takie kremy, zawsze można sięgnąć do lodówki po taką zupkę, lekko podgrzać i jeść. Często biorę do pracy na lunch.
Warzywa oczyścić i pokroić na małe kawałki, kalafiora podzielić na małe kawałeczki.
Do garnka wlać wodę, dodać warzywa oprócz kalafiora. Ja lubię jeszcze dodać liście i gruby kawałek łodygi od kalafiora. Później to wyrzucam, ale smak zostaje. Doprawić solą pieprzem, dodać curry. Zagotować i sprawdzić smak, następnie gotować 15 minut. Teraz czas na kalafiora i natkę pietruszki, gotować następne 10-15 minut. Kalafior i warzywa muszą być miękkie. Zmiksować zupę dokładnie, wlać śmietanę lub jogurt grecki. Wymieszać.
Koperek posiekać drobno i dodać do zupy.
Gotowe, pyszne polecam. Szybko i smacznie.
gin
9 maja, 2017 o 16:07
Też za takimi przepadam, są nieocenione w środku zapracowanego tygodnia 🙂
Maria Gorlik
9 maja, 2017 o 16:14
Takich zupek nigdy dosyć ?