Przepyszna zupka, smak ucieszył moje serducho. Po prostu mniam.
Do garnka wlać wodę lub wywar. Wywar dodać wtedy jak nie chcecie dodać kostki rosołowej. Marchewki obrać i pokroić na małe kawałeczki, to samo zrobić z korzeniem pietruszki.
Szparagi obrać i pokroić na kawałki, odkroić łebki i odłożyć na bok. Do wody lub wywaru dodać marchewki, pietruszkę, natkę pietruszki,masło, kurkumę, gałkę muszkatołową. Doprawić zupkę do smaku solą i pieprzem. Gotować 20 minut. Zmiksować zupę bardzo dokładnie w blenderze. Przelać zupę przez sitko, żeby pozbyć się ewentualnych „nitek” od szparagów. Ponownie wlać czystą zupę do garnka, dodać łebki szparag. Gotować jeszcze 3 minuty.
Żółtka wymieszać w śmietanie i wlać do nich trochę gorącej zupy. Ponownie wymieszać i znowu wlać trochę zupy. około 1/2 szklanki.
Wymieszane żółtka wlać do zupy i chwilkę podgrzewać. Już nie gotować.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.