Jest to zupa pomidorowa, ale trochę zmieniona. Dodałam papryki co zmieniło smak zupy, lubię czasami poeksperymentować. Wyszło fajnie.
Do garnka z wodą włożyć kości wołowe albo kawałek mięsa drobno pokrojonego, doprowadzić do wrzenia. Zagotować, zdjąć szumy, doprawić solą. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Marchewkę pokrojoną w drobne kostki dodajemy do wywaru i gotujemy kolejne kilka minut.
Thermomix – do naczynia miksującego wrzucić papryki, czosnek, dwie puszki pomidorów, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, mały kawałek pora, kawałek selera. Zmiksować 15s, obroty 8 Można to wszystko zmiksować blenderem.
Masa musi być mocno zmielona
Jak już mięso jest miękkie dodać masę z papryk, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. wymieszać i gotować kilka minut. Dodać tortellini i gotować jeszcze 3 minuty.
Wylać zupę na talerz, posypać pietruszką i gotowe.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.