Jest to zupa pomidorowa, ale trochę zmieniona. Dodałam papryki co zmieniło smak zupy, lubię czasami poeksperymentować. Wyszło fajnie.

Do garnka z wodą włożyć kości wołowe albo  kawałek mięsa drobno pokrojonego, doprowadzić do wrzenia. Zagotować, zdjąć szumy, doprawić solą. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Marchewkę pokrojoną w drobne kostki dodajemy do wywaru i gotujemy kolejne kilka minut.

Thermomix – do naczynia miksującego  wrzucić papryki, czosnek,  dwie puszki pomidorów, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, mały kawałek pora, kawałek selera. Zmiksować 15s, obroty 8  Można to wszystko zmiksować blenderem.

pomidorowa zupa z papryką

Masa musi być mocno zmielona

zupa pomidorowa zmasą paprykową

Jak już mięso jest miękkie dodać masę z papryk, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. wymieszać i gotować kilka minut. Dodać tortellini i gotować jeszcze  3 minuty.

zupa pomidorowa z tortellini

Wylać zupę na talerz, posypać pietruszką i gotowe.

zupa pomidorowa urozmaicona

Smacznego