Zupka ma fajny smak, warto ją spróbować.

Grzyby mun zalać wrzątkiem, zostawić na kilka minut aż napęcznieję. Potem przecedzić i pokroić w mniejsze kawałki.

zupa tajska

Do garnka z wodą wrzucić grzyby, odcedzoną kukurydzę, bambus,vegetę,pokrojone drobno piersi kurze i całą resztę składników oprócz makaronu. Gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie. Przyprawić do smaku. Zupa musi być ostra.

zupa z bambusem

Jak mięsko jest już miękkie wrzucić makaron i gotowe. ( ja miałam chiński makaron bez gotowania)  Wystarczyło wrzucić do wrzącej zupki i makaron sam zmiękł. Jeśli użyjecie innego chińskiego makaronu to   gotujcie go jak piesze w instrukcji na opakowaniu.  Pamiętaj zupa musi być ostra.

ostra zupa z grzybami mun i bambuse

Smacznego