Trochę inne smaki jak w naszej polskiej kuchni, ale ja to bardzo lubię i polecam.
Wlać do garnka mleko kokosowe i wywar, dodać listki limonki, ziarenka pieprzu, posiekaną trawę cytrynową i gotować na małym ogniu 10 minut. Przelać wywar przez sito do czystego garnka, dodać pokrojone w plasterki grzyby, kukurydzę pokrojoną na drobniejsze kawałki, strączki groszku, pokrojone w kostkę piersi kurze, pokrojoną i oczyszczoną chilli i dopraw do smaku solą.
Gotować 20 minut na małym ogniu. Jeśli zupa będzie za gęsta dodać trochę wody, trzeba wtedy trochę doprawić do smaku.
Na koniec posypać posiekaną natką kolendry. Zupa jest bardzo dobra polecam.
Smacznego
gin
5 marca, 2015 o 17:43
Wygląda kusząco 🙂
kuchcik8
5 marca, 2015 o 20:41
Była bardzo dobra, my lubimy takie egzotyczne smaki, pozdrawiam.