Kolorowa pyszna zupka, szybka w wykonaniu.
Do garnka z wodą dodać pokrojoną w średnie kawałki pierś kurzą , marchewki oskrobać i pokroić w talarki, por pokroić w cienkie plasterki. Dodać groszek, i strąki fasoli. Jeżeli fasola jest już twarda, dodać ją do zupy, ale po ugotowaniu wyciągamy. Wrzucić do zupy już tylko same ziarenka z fasoli . Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Gotujemy kilka minut, aż mięso będzie ugotowane. Serek topiony włożyć do kubka, zalać gorącym wywarem z zupy i za pomocą blendera dokładnie rozmieszać, dodać łyżeczkę kurkumy i wlać do zupy. Chwilkę pogotować i gotowe.
Na górę wrzucić posiekaną świeżą pietruszkę, smak super. Inaczej jak zwykle, ale fajnie. Lubię eksperymentować. W kuchni nie może być nudny.
Smacznego 🙂
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.