Bardzo prosta i szybka zupka, smakuje super. Idealna na imprezy 🙂
Do garnka wlać litr wywaru z kurczaka i wodę, wrzucić pierś z kurczaka, pomidory z puszki, przecier pomidorowy, marchewkę i korzeń pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać suszoną chilli i kurkumę, gotować 15 minut. W tym czasie oczyszczone i umyte papryki posmarować olejem, ząbki czosnku bez obierania położyć na blaszce, wymieszać i grillować, aż skóra lekko zbrązowieje, wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić papryki i zdjąć skórę. Czosnek wydusić ze skórki. Grillowanie trwa około 30-35 minut.
Wyjąć piersi kurze i odłożyć na bok. Do garnka wrzucić papryki i dokładnie zmiksować, kurczaka pokroić w małe kawałki i dodać do zupy. Wylać zupę do bulionówek, obsypać posiekaną świeżą kolendrą i gotowe.
Podawać z chlebkiem lub bułkami.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.