Zupka była pyszna, wszystkim m bardzo smakowała. Warto czasami zaryzykować i zrobić coś innego. Miałam „specjalnych” 🙂 gości i chciałam zrobić dla nich coś nowego i wyjątkowego.
W garnku rozgrzać olej,wrzucić posiekaną dymkę. Smażyć, mieszając do momentu aż straci kolor surowizny. Paprykę umyć i oczyścić z pestek i białego miąższu, pokroić w 4 cm paseczki. Wrzucić paprykę i listki limonki do garnka i smażyć chwilkę. Dodać pastę curry i wymieszać.
Wlać mleko kokosowe, wywar rybny, sos rybny, sok z cytryny. Dodać mięso z kraba i raka. Gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekaną kolendrę i podawać.
Serwować z pieczywem lub bułeczkami. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.