Bardzo dobre naleśniki, można je podawać z różnym nadzieniem. Zarówno mięsnym jak i warzywnym.
Do głębokiego naczynia wlać mleko, dodać jajka, mąkę, sól, kurkumę, chilli drobno posiekane. Ja dodałam jeszcze świeże listki bazylii, bardzo drobno porwane.
Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą miksera i odstawić na 15 minut. Ciasto musi sobie odpocząć.
Na patelni rozgrzać olej, wylać część ciasta i smażyć z dwóch stron na lekko złoty kolor.
Takie naleśniki są idealne z nadzieniem mięsnym. Polecam
Przepis na nadzienie do takich naleśników zobacz tutaj Wytrawne naleśniki z nadzieniem mięsnym
Jaglusia
17 sierpnia, 2016 o 18:30
Bardzo ciekawy przepis. Na pewno spróbuję. 🙂
Zapraszam na nowy post! https://jaglusia.wordpress.com/2016/08/17/salatka-z-komosa-ryzowa-i-pesto-bazyliowym/
kuchcik8
17 sierpnia, 2016 o 18:31
Pozdrawiam