Uwielbiam tą zupę chociaż przepis dostałam dawno temu, bardzo często gości na moim stole. Dziękuję ciociu i czekam na więcej takich przepisów.

Zupa serowa

Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć razem z mięsem mielonym i drobno pokrojonymi pieczarkami.

 

Do garnka wlać wodę i dodać kostki rosołowe, jak mięso jest już lekko zarumienione dodać do wywaru.

 

Wypłukać patelnię małą ilością wody i wlać wszystko do wywaru, teraz czas na przecier pomidorowy, kukurydzę, pokrojony por, gałkę muszkatołową.  Gotować na małym ogniu, kilka minut.

W śmietanie rozmieszać serki topione , suszone zioła,powoli dodawać pół szklanki ciepłego wywaru, , ułatwi to rozmieszanie.

Powoli dodawaj śmietanę do zupy

IMG_3269

IMG_3273

Dostałam ten przepis do cioci  Marysi, zaskoczyła mnie wtedy bardzo tą zupą, była pyszna. Do dzisiaj jest numerem I w naszej rodzinie , Każdy jest zachwycony.

Trochę się chwalę , ale muszę jakoś Was zachęcić, ha ha