Bardzo łatwa w wykonaniu, szybko i smacznie.
Żółtka z cukrem utrzeć na puch, potem dodać budynie, proszek do pieczenia i ciągle mieszając dodawać powoli śmietanę, na przemian z mąką. Na koniec ubić białka , dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Włożyć babkę do lekko nagrzanego piekarnika , piec w temperaturze 180C , 60 minut.
Zawsze sprawdzam stan upieczenia babki za pomocą patyczka, jeżeli jest suchy znaczy to że jest upieczona.
Polewamy babkę dowolną polewą lub lukrem.






Smakosz.
31 maja, 2014 o 19:32
W przepisie nie ma podane ile ma być masła, proszę o podanie.
kuchcik8
31 maja, 2014 o 20:15
Przepraszam, nie wiem jak to zrobiłam, ale tu nie ma masła. Jest tylko śmietana :)Już poprawiłam, dziękuję i pozdrawiam