Niedzielny obiadek, pachnący i smaczny.
Mięso mielone wrzuć do miski, dodaj jajko, majeranek, bułkę tartą i trochę wody. Wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kulki, spłaszczyć. Na środek każdego położyć kawałek sera i zawinąć.
Rozgrzać olej, smażyć klopsy na dużym gazie aż klopsy zbrązowieją. Kurki miałam swoje, zebrane z naszych pięknych lasów.
Jeżeli nie masz możesz użyć pieczarek, ale powinny być drobno pokrojone.Wtedy do sosu dodajemy wodę.
Kurki odcedzić, wodę z kurek zachować. Kurki dodać na patelnię i smażyć kilka minut z klopsami, w razie potrzeby grzyby doprawić.
Wlać wodę z grzybów,dodać vegetę, sprawdzić smak, doprawić. Przykryć patelnię i smażyć 10 minut na małym gazie.
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, tak żeby nie było grudek, dodać śmietanę i wymieszać. Powoli wlewać do sosu, zamieszać i zagotować.
Dodać posiekaną natkę pietruszki, zamieszać . Gotowe, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.