Jest to kombinacja która wzmocni nasz układ odpornościowy i uchroni nas przed wirusami i chorobami. Przepis ten zmodyfikował mój mąż. Bardzo dużo czytał o właściwościach imbiru w połączeniu z resztą składników. Szczerze powiem że byłam sceptyczna. Ja byłam już kilka razy przeziębiona a mój mąż który pił to bardzo regularnie nie łapie nic. Od pewnego czasu piję też regularnie i powiem Wam działa. Moi dwaj wnukowie byli już kilka razy chorzy, infekcje. Ja mimo że się nimi opiekowałam , spałam razem to jestem zdrowa. Polecam bardzo.

zdrowie

Imbir umyć i pokroić w drobną kostkę, do garnka wlać wodę. Dodać wszystkie składniki i od zagotowania gotować 15 minut. Tylko pamiętajcie że na małym ogniu.

Przygotowanie do picia – do szklanki wlać przecedzony płyn. Dodać łyżeczkę miodu i sok z cytryny. Musi być ciepłe, ale nie gorące. Pić 1 szklankę dziennie.

Przechowywać w lodówce.

Życzę zdrowia.