Bardzo dobrze smakuje jako przystawka czy surówka do obiadu. Nie wymaga dużo pracy.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną drobno cebulkę i smażyć, aż cebulka nabierze złotego koloru. Dodać lekko odciśniętą i pokrojoną drobniej kapustę kiszoną i smażyć mieszając około 15 minut. Kapusta straci swój kolor i nabierze lekko brązowego koloru.
Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Taka kapusta jest idealna jako dodatek do pieczonego mięsa i ziemniaków, zarówno na ciepło jak i na zimno. Kapusta ciągle będzie niedogotowana, smak kwaśny zostanie, ale my taką lubimy.
My ją uwielbiamy, szybko i pysznie. Idealne dodatek do tłustych mięs.



Wiesław
1 października, 2018 o 19:32
Zrobiłem zgodnie z instrukcją ,dodając troszeczkę pokrojonej wędzonej słoninki , udało się pycha ! Pozdrawiam!
Maria Gorlik
1 października, 2018 o 19:41
To super. Zawsze bardzo mi miło jak komuś smakuje. Pozdrawiam serdecznie. Dziękuje za komentarz.