Polski sposób na żeberka z naszą kochaną kapustą kiszoną. Polecam
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Na dobrze rozgrzanej patelni smażyć żeberka z dwóch stron na brązowy kolor. Pod koniec wrzucić cebulę,pokrojone w plasterki pieczarki, posypać majerankiem. Smażyć aż cebula straci kolor surowizny.
Zdjąć z patelni i poukładać do dużego żaroodpornego naczynia. Na tej samej patelni , lekko obsmażyć kapustę kiszoną dodać listki laurowe i ziele angielskie, grzybki suszone. Tak przygotowaną kapustę położyć na żeberka , wlać pół szklanki wody i zamknąć naczynie .

Do nagrzanego piekarnika do 220 stopni , włożyć naczynie i piecz około 1 godziny. Żeberka muszą być miękkie.
Bardzo dobrze smakują z gnocchi oraz ziemniakami. Polecam.



o_oo
23 marca, 2014 o 10:30
Robiliśmy z mężem już dwukrotnie. Pyszne!
kuchcik8
23 marca, 2014 o 10:39
Bardzo się cieszę, ja też je uwielbiam. Pozdrawiam, dziękuję za komentarz