Uwielbiam wyszukiwać nowe przepisy. Czasami zaczynam zupełnie zwyczajnie , a podczas gotowania zmieniam i wychodzi coś fajnego. Nie lubię nudy w kuchni ?
Pasja kulinarna wciąga tak samo jak inne pasje. Szczególnie jak ma się dla kogo gotować. Mam męża i dwóch wspaniałych synów i dwie kochane synowe. Jak tylko mamy okazje się spotykać to zawsze staram się coś dobrego dla nich ugotować. Teraz mam już małego cudnego pomocnika, no z tą pomocą to nie tak do końca 🙂 Olafek lubi obserwować babcię.
Ja z mężem obecnie mieszkamy w Anglii, ale bardzo tęsknie za moim domkiem w Polsce , przyjaciółmi, rodziną.
Mam już drugiego wnusia Leonka i też mam nadzieję że będzie lubił spędzać czas z babcią w kuchni 🙂
Tu na zdjęciu z prababcią. Mam jeszcze wnusię Polunię, kocham moje wnuki.
Wiele lat mieszkałam w Anglii, ale nareszcie jest już w moim domku w Chojnicach. Postaram się Wam pokazać przepisy kuchni angielskiej. Mam dużo pomysłów więc myślę że nie będzie nudno. W Anglii jest też dużo ciekawych przepisów i smaków. Mieszka tam wiele obcokrajowców którzy wnoszą wiele ciekawych przepisów do kuchni angielskiej. Będąc w Anglii zaczęłam używać innych przypraw, co sprawia że kuchnia jest urozmaicona.
Moją następną ogromną pasją to fotografowanie, wszędzie szukam inspiracji, kocham fotografować ptaki, kwiaty, krajobrazy. Odkąd fotografuję potrafię zauważyć rzeczy na które kiedyś bym nie zwróciła uwagi.
Zapraszam do gotowania razem ze mną. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
François Rabelais
nazywam się Maria Gorlik. Moja zabawa tutaj zaczęła się niedawno , ale pasja kulinarna od bardzo dawna. Uwielbiam wyszukiwać nowe przepisy i inspiracje. Czasami zaczynam zupełnie zwyczajnie, a podczas gotowania zmieniam i improwizuje. Ciągle szukam nowych smaków.
Najnowsze komentarze
W zamkniętym pudełeczku długo zachowują świeżość. To bardzo trudno określić, pozdrawiam
Bardzo kruche ciasteczka , bardzo długo można je przechowywać
Maria Gorlik
Witam, jak długo zachowają świeżość ciasteczka, które udekoruje lukrem?
Bardzo kruche ciasteczka , bardzo długo można je przechowywać
Dominika
O matko. Wygląda apetycznie, idealna na święta.
Babka budyniowa o smaku cytrynowym, gotowana
ClaudiaMorningstar
Nie wiem dlaczego, może wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ? Trudno czasami doradzić u mnie wyszło super. Pozdrawiam serdecznie.
„Wuzetka” z kremem z kwaśną śmietaną
Maria Gorlik
Ale mi się ta masa zawsze ścina przy przedostatniej łyżce śmietany Jest jakiś patent na to Pomocy 😡
„Wuzetka” z kremem z kwaśną śmietaną
Bacha