Ciasto jest rewelacyjne, proste i smaczne.

krem budyniowy

Upiec biszkopt, jest na mojej stronie. patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/

Krem budyniowy – budynie rozmieszać w małej ilości mleka, pozostałe mleko zagotować. Jak już się będzie gotowało dolać  rozmieszane budynie i gotować aż zgęstnieje.

Do gorącego budyniu wrzucić kostkę masła i mieszać mikserem na szybkich obrotach.

Jak już ładnie się połączy , wylać krem budyniowy na zimny upieczony biszkopt.

Rozłożyć  truskawki na kremie.

Dwie galaretki truskawkowe zalać 3/4 litra wrzącej wody i wymieszać. Zostawić do zgęstnienia.

Jak już jest prawie gęsta rozlać galaretkę na truskawki i pozostawić do całkowitego zgęstnienia galaretki.

Pycha, smacznego