Takie bułeczki możecie przygotować rano zanim cała rodzinka wstanie. Wystarczy tylko ugnieść ciasto i wstawić bułeczki do piekarnika.
Wykonanie Thermomix
- pokruszyć drożdże, wlać letnią wodę, dodać sól. Ustawić na naczynie zamknięte, interwał, cza 15 s.
- dodać mąkę , miód, naczynie zamknięte, interwał, czas 2 minuty.
- wyjąć ciasto z thermomixu
- nie trzeba czekać aż wyrośnie ciasto
Uformować bułki, posmarować rozmąconym jajkiem.
Wstawić bułki do zimnego piekarnika i piec 200C piec 30 – 35 minut.
Gotowe, zrobiłam je w 35 minut. Są pyszne.


Marek W
15 kwietnia, 2014 o 10:04
A co się stało z miodem ?
kuchcik8
15 kwietnia, 2014 o 10:13
Przepraszam, oczywiście dodać razem z mąką i solą , dobrze wyrobić ciasto. Jeżeli miód nie jest płynny lekko go roztopić i dodać letni. Teraz nie mogę poprawić , zrobię to póżniej. Dziękuje za przypomnienie, pozdrawiam
Anonymous
7 maja, 2020 o 17:17
Przecież pisze co z miodem