Sezon na grzybobranie zaczęty, las zaprasza nas i obdarowuje cudnymi grzybkami. Kurka jest to wspaniały grzyb, bardzo aromatyczna, mniam.
Kurki obrać, umyć bardzo dokładnie. Pokroić na mniejsze kawałeczki, i wrzucić do garnka z wodą. Osolić do smaku i gotować około 10 minut. Następnie odcedzić. Ja wody nigdy nie wyrzucam, zamrażam w małych pojemnikach i wykorzystuję później dodając do sosów lub zup.
Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulkę i smażyć, aż lekko się zarumieni.
Na patelnię dodać grzyby i smażyć co chwilkę mieszając 5 minut. Teraz już tylko jajka i pietruszka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć, aż jajka uzyskają odpowiednią konsystencję.
Każdy lubi inaczej, ja lubię jak jajecznica nie jest zbyt wysuszona, więc zdejmuję szybciej z ognia.
Teraz już tylko na talerze i serwować. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.