Uwielbiam takie smaki i bardzo Wam polecam.
Warzywa takie jak marchew, seler, por, korzeń pietruszki oraz mięso pokroić w cienkie słupki. Dodać je do zupy. Imbir obrać i zetrzeć na tarce, również dodać do zupy. Chili przeciąć na pół, wyjąć nasionka i błonki. Pokroić drobno i do zupki hop 🙂 Wlać sos sojowy, sok z cytryny. Dodać pędy bambusa razem z wodą. Doprawić do smaku solą i pieprzem na końcu, ponieważ sos sojowy jest słony i trzeba uważać. Gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Sprawdzić smak i doprawić do smaku. Jak już wszystko jest gotowe dodać liście kapusty i gotować jeszcze 2 minuty. Wyłączyć zupę i dodać makaron, łyżką go przydusić. Makaron zmięknie bez gotowania. Poczekać 1-2 i wtedy zupa gotowa. Sprawdzić smak i doprawić do smaku.
Zupka pyszna polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.