Bardzo dobre danie, szybko się je robi. Wystarczy 30 minut i gotowe. Polecam.
Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż cebulka zmięknie i nabierze lekko złotego koloru. Następnie dodać pokrojone w plasterki grzyby. Smażyć, co jakiś czas mieszając aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć wszystko z patelni.
Na patelnię wrzucić 1 łyżkę masła, roztopić. Rozłożyć plastry mięsa i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Następnie zdjąć z patelni. Ponownie dodać masło, dodać miód, sos chili, podgrzewać aż się wszystko roztopi. Teraz obtoczyć mięso w powstałym sosie. Mięso położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Doprawić solą i pieprzem z obydwu stron.
Na patelnię wlać śmietanę, wrzucić tymianek, paprykę słodką, paprykę ostrą, doprawić do smaku solą i delikatnie pieprzem. Wymieszać dokładnie.
Na mięsie rozłożyć podpieczone pieczarki z cebulką. Następnie wlać sos . Rozłożyć marchewki i jarmuż.
Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 15 minut. Naczynie musi być przykryte.
Podawać z ziemniakami lub makaronem. Ryż też pasuje idealnie.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.