Dostałam ten przepis od Angielki, smakowały mi, więc dla Was go wstawiam. . Banany są wyczuwalne w smaku. Bardzo łatwe w wykonaniu, mój mąż robił kawę a ja w tym czasie już miałam gotowe ciasto i zaczynałam piec pączki. Czasami warto mieć coś tak łatwego i szybkiego w swojej książce kucharskiej.
Połamać banany na mniejsze kawałki , wrzuć do miski i dodać wszystkie składniki ciasta. Zmiksować składniki za pomocą blendera lub robota kuchennego na gładką masę.
Wlać olej do garnka, podgrzać. Do gorącego oleju wlewać ciasto, formując pączki za pomocą dużej łyżki. Zmniejszyć temperaturę smażenia, smażyć na niskiej temperaturze kilka minut z dwóch stron.
Thermomix, Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 1,30 minuty, naczynie zamknięte, interwał.
Wyłożyć pączki na papierowe ręczniki kuchenne, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Posypać cukrem pudrem albo bardzo drobnym cukrem. Podawać ciepłe ale zimne też są dobre.
Smacznego
Smakosz.
20 czerwca, 2014 o 10:44
Przepis na pączki jest super. Już wyobrażam sobie jak bajecznie smakują. Chciałem się tylko zapytać o konsystencje ciasta, czy ma ono być płynne?
kuchcik8
20 czerwca, 2014 o 11:22
Witam, ciasto zrób proszę jak w przepisie to będzie dobrze, ciasto nie jest zbyt gęste. Jest lekko lejące. Pozdrawiam
Smakosz.
20 czerwca, 2014 o 11:31
Dziękuje za odpowiedz, pączki wykonam zgodnie z proporcjami podanymi w przepisie.
kuchcik8
20 czerwca, 2014 o 11:39
Powodzenia, nawet widać na pączkach że mają rogi 🙂 co znacze że ciasto jest trochę lejące. Musisz nakładać je do oleju dużą łyżką do zupy i zsunąć ciasto pomagając palcem. Daj znać ja Ci wyszły. Smacznego