Łatwiejszego ciasta jak to nie znam. Jest pyszne i pulchne, zawsze wychodzi.
Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Składniki muszą się połączyć. Masa musi być gładka bez grudek.
Wykonanie ciasta w thermomix
- do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wymieszać obroty 5, czas 30 sekund
Pieczenie – blaszkę o wymiarach 25 x 20 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać ciasto do formy. Porzeczki umyć i osuszyć, rozsypać na górze ciasta. Posypać ciasto i porzeczki cukrem waniliowym. Tak delikatnie. Nie dawać zbyt dużo porzeczek bo wyjdzie zakalec. Czerwone porzeczki są kwaskowate więc i tak dadzą wystarczającą ilość kwasu i smaku. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut.
Ciasto musi wyrosnąć, i po wyjęciu drewnianego patyczka z ciasta, patyczek musi być suchy.
Ciasto jest pyszne, polecam
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.