To jest duża porcja. Ja zawsze robię więcej i zamrażam. Wygodnie jest czasami wyjąć gotowe jedzenie z zamrażarki i w kilka minut można już jeść.

leczo z papryką

Papryki pokroić, środki wyrzucić i pokroić w paseczki. Fasolę pokroić na drobniejsze kawałki, cebulę obrać i pokroić drobno. Kiełbasę pokroić w talarki i obsmażyć na patelni razem z cebulą.

leczo z fasolką i kiełbasą

Do dużego garnka włożyć wszystkie warzywa, wlać trochę wody. Jak kiełbasa i cebula się zarumieni dodać do garnka z papryką. Dodajemy resztę składników.

leczo

Długo gotować, często mieszając. Podczas gotowania wytworzy się sos, ale jeżeli jest za mało to dolać wody. Unikniemy przypalenia. Nadmiar sosu i tak się wygotuje. Gotuj tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Sprawdzić smak , w razie potrzeby doprawić według gustu. Ostudzone leczo wkładamy do pojemniczków i zamrażamy.

leczo podstawowy przepis

Smacznego