Bardzo prosty i szybki mus. Bardzo lubię to połączenie tych dwóch smaków. Polecam jest pyszny.
Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wrzucić owoce i gotować aż owoce się rozgotują. Długość gotowania zależy od rodzaju jabłek i gruszek. U mnie trwało to bardzo szybko. Na koniec dodać cukier i pogotować mieszając cały czas około 3 – 5 minut.
Słoiki umyć i wlać gotowy mus, zakręcić. Pasteryzować 10 minut.
Pyszny mus z moim chlebkiem tostowym.
Wykonanie musu w thermomix
- owoców musicie mieć mniej po 700 g obranych gruszek i jabłek
- do naczynia miksująceo wrzucić pokrojone owoce, zmiksować obroty 6, 10 sekund
- gotować czas 20 minut, temperatura 100C, obroty 2
- reszta jak wyżej
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.