Pyszny obiadek u mojej synowej. Smakowało nam bardzo. Polecam
Mozzarellę rozerwać na drobniutkie kawałki wsypać mąkę i natkę pietruszki, wymieszać.
Piersi kurze umyć i osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Każdą pierś posmarować cienko musztardą.
Płaty mięsa obtoczyć w panierce z mozzarelli. Panierkę trzeba przytrzymać ręką, ponieważ spada. Rozłożyć mięso na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut.
Podawać z puree ziemniaczanym i sałatą. Polecam.
Rena
21 kwietnia, 2017 o 23:56
Wygląda pysznie, dzięki mam przepis na niedzielny obiad, pozdrawiam serdecznie ?
Maria Gorlik
22 kwietnia, 2017 o 10:56
Dziękuje i życie smacznego.