Bardzo szybki sposób na pyszny obiad lub kolację.
Zrobiłam również ze szpinakiem, też znajdziecie przepis na mojej stronie.
Wykonanie – rozwinąć ciasto francuskie. Położyć wzdłuż na środku plastry sera.
Ciasto po bokach ponacinać, tak żeby można było pozakładać paski na przemian i zawinąć kurczaka.
Piersi kurze przyprawić solą, pieprze, papryką ostrą i słodką, obsypać oregano. Mięso rozłożyć na plasterkach sera. Zawinąć ciasto.
Posmarować u góry rozmąconym białkiem, obsypać dodatkowo suszonym oregano.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut.
Smacznego.
monia
3 czerwca, 2013 o 07:49
Witam ,witam ,piersi kurze były pyszne. Zajadam się w pracy suchą bułką i wspominam pyszności z imprezy. Wrzuć ,proszę jeszcze przepis na tę polędwicę ze szpragami.
kuchcik8
3 czerwca, 2013 o 20:51
Dodam , już mam przygotowane, tylko jak jestem w domku to ten czas tak leci szybko , nie mam na nic czasu.
ziarnowaniu
24 marca, 2015 o 21:11
very nice submit, i actually love this web site, carry on it