Pigwa, pigwowiec cudowny owoc, pełen witamin. Idealna do herbaty w zimowe wieczory.
Pigwę lub pigwowiec umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Imbir oskrobać i zetrzeć na tarce, dodać do pigwy. Zalać miodem i zostawić na 12 godzin.
Słoiczki umyć, napełnić miksturą, zakręcić słoiczki. Pasteryzować 15 minut. Następnie wyjąć z garnka słoiki i położyć do góry dnem na ręczniku. Drugim ręcznikiem przykryć i zostawić do całkowitego ostudzenia.
Polecam bardzo, do herbatki lub wody na zimę będzie super.
Krzysztof
12 października, 2021 o 07:31
Każdy z nas wie jak wygląda imbir i najbardziej mnie wkurza wpis jak powyżej.
Podawajcie gramaturę. To samo z pigwą czy pigwowcem 1kg. to przed obraniem czy po obraniu.
Marysia
27 listopada, 2022 o 17:07
Nie musisz mieć dokładnych proporcji i tak będzie bardzo dobre.Ja tak robię.
Rasters
27 października, 2021 o 22:46
Przy pasteryzowany nie psujemy właściwości leczniczych miodu?